Acasa Blog Ce aspecte să ai în vedere dacă cumperi o mașină rulată de la un proprietar privat
masina rulate dealer

Ce aspecte să ai în vedere dacă cumperi o mașină rulată de la un proprietar privat

Dacă este timpul să cumpărați o mașină rulată, cum plănuiți să cumpărați una? Aveți două soluții principale pentru a găsi vehicule second hand, respectiv de la dealeri din zona dvs., precum și mașini de vânzare direct de la proprietar. Când cumpărați o mașină rulată de la proprietari din zona dvs., există o serie de necazuri și dureri de cap de care veți dori să fiți conștienți. Unele sunt doar neplăceri minore, unele dintre ele generează renunțarea la achiziție, iar altele sunt semnale roșii care înseamnă că veți dori să aruncați o privire mai atentă.

Cât de detaliată este descrierea din anunț?

Ar fi bine dacă proprietarii privați care vând o mașină ar urma un curs scurt despre cum să scrie un anunț auto. Ar scuti cumpărătorii de mașini de mult timp și frustrare. Unele reclame abia dacă oferă suficiente informații despre mașină pentru a putea decide chiar dacă merită să încercați să aflați mai multe. O descriere bună a mașinii ca conține: anul, marca, modelul, kilometrajul, în ce stare se află mașina și câteva caracteristici principale.

Proprietarii privați care sunt dornici să vândă vor merge și mai departe, descriind în detaliu ce le-a plăcut la această mașină, de ce sunt acum dispuși să se despartă de ea, ce întreținere sau reparații au fost făcute recent și alte detalii care vă oferă cu adevărat cunoștințe aprofundate despre vehicul. Un anunț simplu lasă prea multe întrebări fără răspuns, ceea ce înseamnă că va trebui să încercați să aflați mai multe luând legătura cu proprietarul, ceea ce poate fi sau nu ușor de făcut în timp util. Sau va trebui să faceți o programare pentru a vedea efectiv vehiculul pentru a vă pronunța. Din nou, dacă proprietarul nu este serios, programarea poate fi dificil de făcut, proprietarul ar putea să nu apară și așa mai departe. Nu toți proprietarii privați sunt atât de conștiincioși pe cât ați putea crede că ar trebui să fie dacă doresc cu adevărat să-și vândă mașina.

 

Cât de reale sunt fotografiile mașinii?

În zilele noastre, majoritatea proprietarilor privați își listează mașina spre vânzare pe diverse platforme online, unde ajung să încarce un număr de fotografii ale vehiculului. Sună util, nu? Este, dar numai dacă postează un anumit număr de fotografii făcute din unghiuri diferite așa cum veți vedea pe majoritatea site-urilor web ale dealerilor. Pentru a obține o vedere detaliată a vehiculului, ar trebui să existe cel puțin 12 fotografii. Dacă există doar câteva fotografii, nu puteți să nu vă întrebați ce nu arată vânzătorul. Desigur, unele platforme în care sunt listate mașini limitează numărul de fotografii care pot fi postate gratuit. Dar dacă un proprietar privat se gândește serios să vândă o mașină de calitate, ar trebui să fie dispus să investească o sumă mică de bani pentru a o face corect.

 

Cât de ușor este să comunici cu vânzătorul?

L-am menționat deja pe acesta, dar merită repetat. Cele mai mari necazuri și frustrări atunci când încercați să cumpărați o mașină de la un proprietar privat și cât de implicat este sau nu în procesul de vânzare, inclusiv comunicarea cu potențialii cumpărători. Încercați să găsiți o mașină rulată grozavă dar vânzătorul nu vă raspunde la mesaj sau apel în timp util. Sau nu este disponibili pentru vizionare și test drive sau, mai rău, nu se prezintă la o întâlnire pe care au stabilit-o deja cu dvs.. Această lipsă de comunicare este cel mai frecvent întâlnită în încercarea de a cumpăra o mașină de la un proprietar privat.

 

Negocierea  prețului

O parte din motivul pentru care proprietarii privați decid să-și vândă mașina pe cont propriu, în loc să o vândă la o reprezentanță, este pentru că doresc să obțină mai mulți bani decât ar obține într-o tranzacție de schimb sau vânzând direct la un dealer. Dacă îți place pretul, grozav. Dar dacă nu? Cât de dispus este proprietarul privat să scadă de la prețul pe care l-a afișat inițial? Acest proces de tocmeală poate fi stresant pentru ambele părți implicate, iar majoritatea proprietarilor privați sunt reticenți să coboare mult din prețul cerut inițial.

 

Ce se întâmplă dacă ceva nu este în neregulă cu mașina pe care ați cumpărat-o?

Un dealer are o reputație pe care dorește să o stabilească și să o mențină în fața clienților, deși unii sunt mai implicați în acest lucru decât alții. Dacă au mulți clienți nemulțumiți, acei oameni nemulțumiți vor posta recenzii negative online, iar acest lucru le poate afecta reputația și afacerea. Dar nimic din toate acestea nu se aplică cu adevărat proprietarilor privați.

 

Dacă cumpărați o mașină de la un proprietar privat și se dovedește că are unele probleme grave despre care proprietarul nu v-a spus, nu există loc unde să-i poți lăsa o recenzie și, chiar dacă ai putea, nu este ca și cum ar avea un flux constant de clienți pe care încearcă să-i satisfacă. Singura modalitate prin care puteți rezolva o problemă este dacă proprietarul este dispus să o rezolve și el. Dacă proprietarul nu vrea să vă ajute, atunci singura opțiune este să-l dați în judecată în instanța pentru despăgubiri sau returnarea banilor, ceea ce reprezintă un nivel cu totul nou de bătăi de cap.

Evitați necazurile și durerile de cap: experimentați avantajul Meridian Ocazie.

Este cu siguranță adevărat că mii și mii de oameni cumpără mașini de la proprietari privați în fiecare an și au o experiență minunată și își iau o mașină grozavă. Dar probabil că sunt la fel de mulți care se confruntă cu mult mai multe bătăi de cap și dureri de cap și nu sunt mulțumiți de modul în care a decurs procesul de achiziție.

Puteți evita toate aceste dureri și bătăi de cap la Meridian Ocazie. Vindem doar mașini second hand de înaltă calitate, așa că nu trebuie să vă faceți niciodată griji pentru că vă cumpărați un produs neconform. Oferim o garanție de 12 luni, avem prețuri competitive pentru fiecare vehicul care este ferm, ceea ce înseamnă că nu trebuie să pierdeți timpul sau să vă stresați din cauza tocmeli cu prețul așa că verificați acum stocul din flota noastră!

 

 

Distribuie articolul: