Acasa Blog Cum să găsești o mașină rulată bună
alege masina rulata cum o alegi

Cum să găsești o mașină rulată bună

Când vine vorba de o mașină nouă, de obicei știți în ce vă băgați, dar cum recunoașteți o mașină rulată bună? La ce trebuie să fiți atenți? Iată câteva sfaturi.

 

Fie că căutați pe piețele de mașini second hand, pe internet sau în reclamele tradiționale din ziare, probabil că este o chestiune de gust. Majoritatea cumpărătorilor profesiniști de mașini second hand, fără îndoială, vor folosi ambele canale pentru căutarea lor, iar cei mai perspicaci vor cumpăra doar mașini second hand care au fost deja supuse inspecției și certificării de către un dealer reputat cum ar fi Meridian Ocazie .

Portalurile online oferă o gamă largă. Puteți găsi rapid vehicule folosind funcțiile de căutare și filtrare, cum ar fi prețul, modelul dorit sau kilometrajul.

 

Ce ar trebui să cumpărați?

Ce mașină ar trebui să alegeți depinde de mulți factori, cum ar fi preferințele personale și bugetul dvs. Aveți nevoie de o mașină de familie cu spațiu pentru copii și cărucioare? Sau ar trebui să fie mai mult o mașină distractivă, o decapotabilă pentru călătorii distractive? Sau chiar o mașină sport? Aveți nevoie de o mașină economică pentru călătorii lungi la serviciu sau de o a doua sau chiar a treia mașină pentru călătorii scurte?

Potențialii cumpărători care pot fi flexibili cu preferințele lor au un avantaj. Chiar dacă nu vă decideți asupra unei mărci, model sau motor, este mai ușor să găsiți un vehicul potrivit.

 

De unde ar trebui să cumpărați?

 

Cei interesați de un vehicul second hand au două opțiuni pentru achiziționarea unui vehicul. Îl poți cumpăra de la un furnizor privat sau de la un dealer, indiferent dacă o faceți în mod tradițional pe site sau printr-o platformă online. Mașinile de la vânzătorii privați sunt adesea mai ieftine decât cele de la furnizorii comerciali, dar în schimb, primiți o garanție și răspundere pentru defectele materiale de la dealer. Meridian Ocazie oferă cele mai bune garanții și inspecții. 

 

Când ar trebui să cumpărați?

 

Cel mai bine este să cumpărați o decapotabilă toamna și o mașină echipată pentru iarnă vara. În general, cererea și, prin urmare, prețurile pentru vehiculele rulate cresc pe perioada toamnei și iernii. Totuși, vara, și mai ales în perioada sărbătorilor, interesul pentru achiziționarea unui vehicul rulat scade, iar prețurile sunt mai accesibile.

 

La ce ar trebui să fiți atenți când vă documentați?

 

Atunci când căutați ar trebui să acordați atenție informațiilor despre vechime, starea mașinii  (deventuale daune din accidente) sau când trebuie realizată următoarea revizie. Numărul de proprietari anteriori este, de asemenea, o informație importantă. Puteți obține o primă impresie vizuală online folosind imaginile publicate. Arată îngrijit și curat? Există fotografii de interior? Informatiile scrise se potrivesc cu aspectul vehiculului? 

Ar trebui să fiți suspicios dacă prețul declarat este semnificativ sub media ofertelor comparabile. Deși există întotdeauna chilipiruri sub forma unei mașini bine conservate, rar condusă și extrem de bine întreținută de la primul proprietar, care poate fi vândută ieftin datorită circumstanțelor, acestea sunt rare. Dacă este necesară și o plată în avans, atunci ar trebui sa vă ridicați un semn de întrebare.

 

Unde ar trebui să vă întâlniți cu vânzătorul?

 

Odată ce ați găsit un vehicul potrivit, este programată o întâlnire de vizionare. Acest lucru are loc de obicei în timpul zilei la sediul dealer-ului sau la domiciliul vânzătorului privat. Cel mai bine este să luați cu dvs. un însoțitor expert. Dacă un proprietar privat dorește să se întâlnească într-o parcare îndepărtată la ore neobișnuite, ar trebui să fiți cel puțin sceptic. De aceea, recomandăm cu tărie un dealer de renume, cum ar fi Meridian Ocazie.

 

Ce documente sunt importante?

 

Dacă există o carte de service, aceasta ar trebui să fie completă. Facturile pentru inspecții sau schimburi de ulei susțin documentația din carnetul de service. Kilometrajul este de asemenea înregistrat în carnetul de service. În acest fel, puteți verifica dacă citirea vitezometrului specificată este corectă.

Starea interiorului poate oferi, de asemenea, indicii despre citirea vitezometrului. Un interior ponosit, de exemplu, nu se potrivește cu kilometraj redus. Raportul de testare de la ultima inspecție generală este și el un document important. Din aceasta se poate spune dacă vehiculul a trecut de ITP fără probleme sau numai în anumite condiții. Ar trebui să confirmați dacă proprietarul vehiculului a efectuat reparațiile necesare, dacă au existat.

Pe lângă cheia principală, ar trebui să existe și o cheie de rezervă pentru vehicul.

 

De ce ar trebui să faci un test drive?

 

Dacă vă place vehiculul, ar trebui să îl luați pentru un test drive, cu condiția ca vehiculul să fie înmatriculat și asigurat. În timpul testului de conducere, ar trebui să conduceți atât în zonă de trafic urban cât și pe autostradă pentru a vedea comportamentul mașinii și a posibilelor puncte slabe.

Dacă vânzătorul încearcă să evite anumite rute sau să distragă atenția de la utilizarea funcțiilor electronice în mașină, se recomandă prudență. Dacă nu sunteți sigur dacă vehiculul este în stare bună din punct de vedere tehnic, vă recomandăm să efectuați o verificare a mașinii rulate de către un service auto.

 

Cum pot finaliza achiziția?

 

Dacă cumpărătorul și vânzătorul sunt de acord, mai trebuie încheiat un contract. Contractul de cumpărare ar trebui să conțină o garanție obligatorie a kilometrajului care „corespunde cu kilometrajul efectiv” în loc de „din câte se știe” sau „conform proprietarului anterior”. 

Dacă ați ajuns la un acord cu un furnizor privat, este util să folosiți un contract standard. Pe lângă detaliile exacte ale cumpărătorului și vânzătorului, starea exactă a vehiculului este descrisă și înregistrată aici, iar plata este reglementată. Aceste declarații detaliate vă vor ajuta dacă există discrepanțe sau chiar dispute după achiziție.

Distribuie articolul: